Ambra

@ammbrax

mum

«mum» és una cançó que vaig començar al final del confinament. Quan semblava que tot tornava una mica a la llum i el temps agafava un compàs normal. Portava setmanes tancada a casa amb la guitarra i l’ordinador investigant sons, buscant melodies i lletres i com sempre em sol passar al trobar uns acords trobo una veu i si hi ha sort, la lletra brota de dins meu sense gaire esforç (si més no el principi jeje).

Mentre gravava la primera prova de veu em vaig donar compte que sense voler parlava del temps, la quarentena havia posat una pausa virtual a les nostres vides pero el miratge s’acabava ràpid i colpia fort. Tantes històries recent començades y moments projectats que havien viscut el seu final durant una època en la que el temps semblava no passar. Així vaig escriure el següent:

And I didn’t know
What you mean when you said
goodbye and hello

So why,
why do you want to know
stories have a way of making it hard
to let go

Heart to heart
fingertips to fingertips

so talk, talk through your eyes
and listen when I say goodbye

(la cançó acaba amb veu inintel·ligible que et condueix fins el final, una repetició desestructurada en forma de talls petits dels lyrics de tota la cançó)

És una lletra senzilla que parla de la necessitat de la realitat palpable, de la comunicació no verbal i de lo difícil que es fa acabar alguna cosa per el simple fet d’haver-la començat.

Quan més tard amb la Ester (@istargutierrez) vam decidir de fer un videoclip que acabaría dirigint ella juntament amb l’Edgar (@edgargisbert) volíem projectar precisament això. Un record de llibertat que et parla d’un altre temps. Dins el videoclip es presenten mil escenes y moments que són com històries congelades. Records en forma de clip de video que evoquen tot el context que algú sigui capaç d’imaginar.

Vaig tardar en escollir títol pel single i el projecte pero al final «mum» va esdevenir l’únic títol possible ja que parla d’aquella línia base present en la vida de totes, l’única línia temporal que no hi ha manera de tallar ni modificar, aquella que t’uneix a la vida i que te la va donar, la de la mare.

Videoclip Ester @istargutierrez i Edgar @edgargisbert